TV-kanavien lähetystaajuudet muuttuvat läntisellä Uudellamaalla

Fiskarsin TV-aseman lähetystaajuuksia muutetaan syyskuussa. Muutokset edellyttävät korjauksia taloyhtiöiden yhteisantennijärjestelmiin.

Nykyisin TV-käytössä oleva 700 MHz:n lähetystaajuusalue siirtyy poliittisen päätöksen mukaisesti langattoman laajakaistan käyttöön. Fiskarsin päälähetinaseman kanavanippujen B ja E taajuudet muuttuvat 8.-9.9.2016, joka vaikuttaa Hangosta Inkooseen sekä Saloon ulottuvalla alueella. Muutokset koskevat muun muassa MTV3, MTV MAX, Nelonen, Sub, TV5 sekä Jim kanavia. Muutostyöt kestävät syyskuun loppupuolelle, ja niistä saattaa aiheutua lähetyksissä katkoksia.

Kanavat näkyvät taajuusmuutoksen jälkeen uusilla sekä vanhoilla taajuuksilla rinnakkain 26.9.2016 asti. Tämän jälkeen em. kanavat häviävät näkyvistä, mikäli vastaanottimia ei viritetä uudelle taajuusalueelle. Muutos koskee yhteisantennikiinteistöjä.

Muutostyöt vaativat antenniurakoitsijan paikalle, sillä hän varmistaa kiinteistön päävahvistimen soveltuvuuden taajuusmuutokseen, ja tekee tarpeelliset uudelleenviritykset. Jos vahvistin ei ole soveltuva, täytyy se vaihtaa. Virityksen jälkeen taloyhtiöiden asukkaiden on tehtävä TV-vastaanottimien kanavahaku uudelleen.

Taajuusmuutokseen ollaan varauduttu hyvin

EK-Automatic Tmi:n toimitusjohtaja Erkki Åsten kertoo, että taajuusmuutoksesta ei ole aiheutunut kiireitä, sillä alueen taloyhtiöt ovat varautuneet siihen hyvissä ajoin. Åsten toisaalta arvioi, että osa saattaa herätä muutostöiden tarpeellisuuteen turhan myöhään, jolloin asentajien saaminen saattaa kestää.

– Suurin osa talouksista on kaapelitelevisioverkossa, joten tulevasta muutoksesta ei toistaiseksi ole aiheutunut suurempia kiireitä, vaikka tekemistä on riittänyt. Uskon, että alueelta löytyy vielä taloyhtiöitä, jotka eivät ole havahtuneet taajuusmuutokseen. Nyt on korkea aika tilata asentaja paikalle, sillä asentajat saattavat olla kiireellisiä muutoksen toteutuessa, hän ohjeistaa.

Muutokset eivät koske DNA:n lähetysverkkoa tai kaapelitelevisiotalouksia, eikä omakoti- ja pientaloja, joissa riittää useimmiten pelkkä kanavahaku.
 

Alexandra Maltusch, teksti


Lisätietoja:


Erkki Åsten, toimitusjohtaja, EK-Automatic Tmi

info@ek-automatic.com, 0400 817 550

Tauno Hovatta, Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry:n toiminnanjohtaja

tauno.hovatta@sant.fi, 09 5476 1604

 

Lisätietoja muuttuvista taajuuksista ja kanavapakettien sisällöstä: www.taajuusmuutos.fi ja www.digita.fi.


Uudenmaan pätevät antenniurakoitsijat

Varsinais-Suomen pätevät antenniurakoitsijatJulkaisuvapaa lehdistötiedote aiheesta: